Raadhuisplein 19 Heerlen / 0031 (0)45 5711525 / info@collectorshouse.eu

Albert Groot ontvangt Zilveren Anjer 2014

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrix der Nederlanden reikt dinsdagochtend 17 juni de Zilveren Anjers van het Prins Bernhard Cultuurfonds uit in het Koninklijk Paleis Amsterdam. Dit jaar is de onderscheiding toegekend aan Albert Groot uit Sittard, Hans Noordmans († 01-2014) uit Sneek en Jaap van Velzen uit Diemen.

De Zilveren Anjer wordt sinds 1950 jaarlijks toegekend aan personen die zich vrijwillig en onbetaald hebben ingezet voor de cultuur of de natuur in het Koninkrijk der Nederlanden. Prins Bernhard heeft tot zijn overlijden in 2004 de onderscheidingen uitgereikt. In 2005 heeft Prinses Beatrix deze taak overgenomen.

Albert Groot (Alkmaar, 1953) uit Sittard ontvangt de Zilveren Anjer voor zijn rol als moderne mecenas ten behoeve van kunst en cultuur. Albert Groot is gepassioneerd kunstverzamelaar en zet zich in voor het ontsluiten van kunstwerken uit privé collecties voor het grote publiek. Zo is hij initiator en voorzitter van het Collectors House in Heerlen: een permanente expositieruimte voor presentaties van kunstwerken uit ( inter-)nationale privé collecties en brengt hij zijn eigen collectie hedendaagse kunst onder bij de culturele instelling SCHUNCK*. Daarnaast steunt hij (jonge) beeldende kunstenaars door middel van opdrachten, aankopen of financiële bijdragen voor de productie van hun werk.

Portret Albert Groot
Nieuwsbericht TVL